طراحی پردیس نوآوری تایوان توسط گروه معماری “نویز” با الهام از ماهی های در حال شنا
طراحی پردیس نوآوری تایوان توسط گروه معماری “نویز” با الهام از ماهی های در حال شنا
موسسه تحقیقات فناوری صنعتی (ITRI) ، واقع در پارک مرکزی نوآوری و تحقیقات تایوان در نانتو ، یک موسسه تحقیقاتی عمومی است که در زمینه ارتقا نوآوری های صنعتی در تایوان فعالیت می کند.
گروه معماران noiz با همکاری شرکت معماری زیستی formosana برای ورود به رقابت طراحی این مرکز (در آوریل 2010) همکاری کردند و جایزه اول را کسب نمودند. در مرحله توسعه ، سایت پروژه یک مرتبه جابجا شد و ساخت آن در نهایت در سپتامبر 2014 به پایان رسید. گروه noiz مسئول کل طراحی خارجی از جمله نمای ساختمان ، سقف و منظر بود در حالی که گروه معماری formosana مسئول طراحی معماری این پروژه را به عهده داشت.
برنامه ITRI شامل آزمایشگاه های مختلف تحقیقاتی ، کتابخانه ، نمایشگاهی برای آخرین دستاورد های فن آوری ، گلخانه تحقیقاتی ، کافه و غیره است. درجات مختلفی از سبکی سازه (از منظر وزن) با توجه به ماهیت تحقیق در هر آزمایشگاه در این مجموعه تحقیقاتی مورد نیاز بود و این تنظیمات با تغییر شکل یا اندازه هر دهانه امکان پذیر نبود و چنین ترکیبی منجر به ظاهری نامنظم در نمای خارجی می شود، علاوه بر این ، به دلیل نیازهای خدماتی زیاد در ساختمان برای انجام وظایف مرکز تحقیقاتی ، مجاری و لوله های متعددی که تعداد و مکان آنها در آینده ممکن بود افزایش یابد ، در نما قرار می گرفت.
راه حل ارائه شده برای طراحی نما شامل فرمی نرم و پرده مانند متشکل از 4000 پره بود که به صورت نمای دو پوسته ایجاد شد. ترکیب دو پوسته اجازه می دهد فضای تعمیر و نگهداری در این بین پنهان شود و در حالی که انعطاف پذیری نما برای اضافه کردن لوله ها و مجاری در آینده نیز فراهم می شود، تاثیری بر ظاهر برجسته ساختمان نخواهد داشت. برای دستیابی به میزان حداکثر ویژگی های زیست محیطی ، اقتصادی و عملکردی با استفاده از روش های محاسباتی ، شبیه سازی های مختلفی انجام شد تا به الگوی سه بعدی و نهایی پره های روی نما دست یابند. نور داخلی با تنظیم تراکم و زوایای پره ها قابل کنترل خواهد بود.
پره ها در زوایای مختلفی قرار می گیرند ، به گونه ای که به طور کلی یک حرکت بزرگ روی نما ایجاد می کنند و جلوه ای پویا به ساختمان می دهند. این پره ها از ورق آلومینیومی منبسط شده ساخته شده اند ، و در عین ایجاد دید به فضای خارجی ساختمان از داخل، نمایی سبک وزن را ایجاد می کنند. تولید پره ها بر اساس قوانین مختلفی از جمله موقعیت سازه های پشتیبان عمودی ، مسیرهای گردشی، تامین نیاز به نور طبیعی و سایر موارد انجام شده است.
دیدگاهتان را بنویسید